:

Lær å skrive en roman eller en større historie!

 

Har du lyst til å lære hvordan du steg-for-steg kan bygge opp en roman eller en større historie? Elsker du å skrive, men har problemer med å komme skikkelig i gang? Synes du det er vanskelig å skape troverdige karakterer og miljøer? Har du lyst til å lage en spennende og interessant handlingsgang, men så vet du ikke helt hvor du skal begynne?

Vil du få hjelp med å bli kvitt prestasjonsangst og få mer skrive-selvtillit? Få mot til å skrive, rett og slett? Og vil du få coaching og hjelp i en inspirerende Facebook-gruppe sammen med andre skrivelystne? Da er dette online-kurset for deg!

Skal du reise bort i kursperioden, gjør det ingenting! Alt foregår på nett, og du har tilgang til kursportalen i et helt år!

HER ER EN OVERSIKT OVER LITT AV DET DU VIL LÆRE:

Mandag 14. januar, modul 1: Kom i gang med skrivingen! Lær å tenke som en forfatter, og få tips om hvordan du kan bruke ditt liv i skrivingen din. Finn din beste bokidé, og få gode råd om hvordan du kan teste om ideene dine kan bli til en større historie. (AHA-opplevelse!) Lær å lage en plan for skrivearbeidet ditt.

Mandag 21. januar, modul 2: Videre fra ideen.  Få tips om hvordan du kan lage et synopsis (en oversikt) og utvide ideen din. Få tips om hvordan du kan strukturere synopsiset ditt allerede nå. (NB: Dette var også en aha-opplevelse for meg da jeg oppdaget metoden for noen år siden!) Lær om tema, motiv og budskap. Få viktige og gode råd om årsak og virkning i historien din. Hvilke elementer må historien din inneholde for at den skal bli vellykket?

Mandag 28. januar, modul 3: Personer og miljø. Skap ditt dikterunivers! Lær om hvordan du kan gjøre research, og om hvordan du kan skape spennende og troverdige karakterer. Få tips om hvordan du kan gjøre steder om til miljøer. Få en nyttig sjekkliste for personene dine, og ikke minst: Lær om synsvinkel og fortellerposisjon!

Mandag 4. februar, modul 4: Handlingsgang og plott. Bygg historien din! Lær hvordan du kan lage en handlingsgang og en stegvis skisse for historien din. Lær hva et plottpunkt er, og om hvordan du kan bruke disse til å endre retning i historien din. Få tips om gode plott, (et skjelett eller en plan for historien din.) Få tips om hvordan du kan skape en uimotståelig åpningsscene!

Mandag 11. februar, modul 5: Språket! Få gullkantede tips om god språkbruk! Lær om hva som egentlig menes med uttrykket «show, don't tell.» (Jeg forteller deg om min aller viktigste aha-opplevelse!) Få gode råd om hvordan du kan unngå klisjeer, og få nyttige tips om setningskonstruksjon og tegnsetting. Lær hvordan du kan skrive en knallgod dialog!

Mandag 18. februar, modul 6: Skriv et førsteutkast! Lær hvordan du kan skape overordnet struktur i teksten din. Få tips om hvordan du skaper og strukturerer scener og kapitler, og om hvordan du kan sette scenene og kapitlene inn i din stegvise skisse. Få flere tips om hvordan du kan skape spenning i historien din, slik at leserne dine bare MÅ «se hva som skjer.»

Mandag 25. februar, modul 7: Slik redigerer du historien din! Lær om verdien av å ha en god pilotleser. Lær om kunsten å ta kritikk, og få gode metoder for hvordan du kan redigere historien din og «kill your darlings.» Få nyttige tips om gode boktitler!

Mandag 4. mars, modul 8: Få historien din ut i verden! Få uvurderlige tips om hvordan du kan sende manuset ditt til et forlag, og få en praktisk guide om hvordan du kan finne ut hvor mange boksider du har skrevet! Lær om forlagsliv og penger, og om hvilke bøker forlagene drømmer om! 

Mandag 11. mars, modul 9: Gi ut din egen e-bok!
Få en steg-for-steg-metode som viser deg hvordan du kan nå ut til lesere over hele verden med DINE tekster! 
 
Mandag 18. mars: modul 10: Mini online-kurset «Få mot til å skrive!
Lær hvordan du steg-for-steg kan få mer trygghet og selvtillit som skribent!
 
OG DET ER MYE MER!

I tillegg til alt dette får du nyttige og inspirerende bonuser, hjelpeark, maler og sjekklister som hjelper deg i skrivearbeidet ditt! Du får også verdifull coaching og hjelp i et helt år, i tillegg til spennende webinarer! Jeg vet ikke om noe annet skrivekurs som gir deg så stor valuta for pengene!

NB: Som eneste online-skrivekurs i Norge gir vi ut årlige antologier med våre kursdeltakeres tekster. Jeg vet ikke om noe annet skrivekurs som gir deg så stor valuta for pengene!


DISSE WEBINARENE FÅR DU MED PÅ KJØPET NÅR DU MELDER DEG PÅ KURSET:

Skriv en god dokumentarroman! Hva kjennetegner en god dokumentarroman? Hvordan går du fram når du skal skrive denne typen historier? 
Jeg tar for meg Edvard Hoems prisbelønte bok Mors og fars historie, med mål om å finne ut hva det er som gjør den boka så interessant! 

Skriv en knallgod fagbok! Kristin Granli er blogger og forfatter, og fikk forlagsavtale med Cappelen Damm på grunnlag av en god idé og en superfin blogg! 
På webinaret vil Kristin fortelle om hvordan hun utviklet bloggen og boka! Les mer om Kristin HER.

Veien fram til ferdig bok! Tone Birgitte Bergflødt har fått forlagsavtale med forlaget Prego Mobile. Boka hennes, Farfars skrin. I skyggen av NS handler om farfarens NS-tilknytning under krigen, og ikke minst: om stigmaet og skammen i ettertid.
I webinaret vil Tone fortelle om prosessen fram til ferdig bok. Den har vært lang, men lærerik!

Maria Parrs barnebokunivers! Maria Parr har fått internasjonal anerkjennelse for bøkene sine. Man blir rett og slett lykkelig av å lese historiene hennes! I webinaret tar jeg for meg boka Tonje Glimmerdal fra 2009 med håp om å få svar på følgende:

Hva skal til for å kunne skrive en så god barnebok?

Tema: kriminallitteratur! Gjennomgang av boka Tyskerungen av Camilla Läckberg. Hvordan bygger Läckberg opp spenning? Hvordan skaper hun struktur og sammenheng?

Tema: Skriv ditt liv! Camilla Otterlei lærer deg hvordan du kan bruke egne erfaringer til å skrive om eget og andres liv! Denne videoen vil du ikke gå glipp av!

Etter at du er ferdige med de første åtte ukene av kurset, får du gratis tilgang til Skriveakademiets store fellesforum på Facebook. Her får du være med på webinarer og spørretimer et helt år fra påmelding. Sjekk vinterens og vårens program her: SKRIVEAKADEMIETS VINTER-/VÅRPGRAM.

Send meg en mail om du lurer på noe: veslesol@nordicae.com

HVEM ER JEG?

Jeg heter Veslemøy Solberg, og er forfatter, journalist, sanger og kursholder. Jeg har over 20 års erfaring fra norsk kulturbransje, blant annet fra TV og radio, og har gitt ut en lang rekke album, lydbøker og bøker. I tillegg har jeg arbeidet som redaktør i forbindelse med flere bokprosjekter. Her er min liste over utgivelser: bibliografi/diskografi.

Jeg har hovedfag i nordisk språk og litteratur fra Universitetet i Oslo, med spesialisering innen lyrikk og romankunst. Jeg har også jobbet som journalist i Bergensavisen og Drammens Tidende, og har skrevet hundrevis av artikler, sangtekster, dikt og petiter. Og så har jeg undervist i barnelitteratur og barns språkutvikling i det som nå heter Universitetet i Sørøst-Norge (USN.)

Jeg brenner for å formidle gode historier, enten fra scenen, på papiret eller videre – til dere! Og jeg har et overordnet motto: «I will make stories shine!»

Les mer om meg her: www.veslemoysolberg.no

Du får alt dette, altså. I tillegg til kanskje det aller viktigste: Jeg gir deg en detaljert steg-for-steg metode for hvordan du kan planlegge og gjennomføre skrivingen din, slik at du kan komme i mål med et større bokprosjekt. 

PS: TO ANDRE UNIKE MULIGHETER FOR DEG:

1) Siden 1996 har vårt forlag Nordicae gitt ut musikkalbum, lydbøker og bøker. Under etiketten Skriveakademiet vil forlaget nå gi en drømmesjanse til en av våre kursdeltakere! 

Vi vil velge ut en forfatter blant dere som får ferdigstilt og fullfinansiert sitt skriveprosjekt hos oss. Den vi velger ut vil få sin egen redaktør, og en proff designer til å lage bokomslag og gjøre layout på boka. Vi vil stå for språkvask, korrektur og distribusjon. 

Boken vil bli trykket og utgitt av Skriveakademiet. Forfatteren får konkurransedyktig royalty i henhold til kontrakt. Frist for innsending blir 1. desember 2019, og konkurransereglene blir lagt ut i begynnelsen av januar.

2) Til neste år skal Skriveakademiet gi ut sin tredje antologi med kursdeltakernes beste tekster. Her skal vi ha med både dikt, utdrag fra romaner, fortellinger, artikler, petiter osv. Det er altså bare kursdeltakere som får sende inn tekster! Invitasjon til konkurransen blir lagt ut i begynnelsen av januar, men allerede nå kan jeg røpe temaet: VEIVALG.

I 2019 kan det bli du som kan kalle deg forfatter! Frist for innlevering av korttekster er 1. september 2019.

Sjekk ut

Vennligst dobbeltsjekk e-postadressen din.
Vi sender kvittering og annen viktig informasjon til denne e-posten.
Order summary
Annonse

Lær å skrive en roman eller en større historie!

Har du lyst til å lære hvordan du steg-for-steg kan bygge opp en roman eller en annen større historie? Elsker du å skrive, men har problemer med å komme skikkelig i gang? Synes du det er vanskelig å skape troverdige karakterer og miljøer? Har du lyst til å lage en spennende og interessant handlingsgang, men så vet du ikke helt hvor du skal begynne?

Vil du få hjelp med å bli kvitt prestasjonsangst og få mer skrive-selvtillit? Få mot til å skrive, rett og slett? Og vil du få coaching og hjelp i en inspirerende Facebook-gruppe sammen med andre skrivelystne? Da er dette online-kurset for deg!

 

NOK 9.900
Totalt beløp NOK 9.900

Betalingsinformasjon

Alle transaksjoner er sikret ved hjelp av 256-bit kryptering.