:

Lær å skrive en roman! (2018)

KURSINNDELINGEN:

Her finner du en oversikt over hvordan kurset kommer til å forløpe seg:

8. januar, modul 1: Kom i gang med skrivingen! Lær å tenke som en forfatter, og få tips om hvordan du kan bruke ditt liv i skrivingen din. Finn din beste bokidé, og få gode råd om hvordan du kan teste om ideene dine kan bli til en større historie! (AHA-opplevelse.) Lær å lage en plan for skrivearbeidet ditt.

15. januar, modul 2: Videre fra ideen.  Få tips om hvordan du kan lage et synopsis (en oversikt) og utvide ideen din. Få tips om hvordan du kan strukturere synopsiset ditt allerede nå. (NB: Dette var også en aha-opplevelse for meg da jeg oppdaget metoden for noen år siden!) Lær om tema, motiv og budskap. Få viktige og nyttige tips om årsak og virkning i historien din. Hva må historien din inneholde for at den skal bli vellykket?

22. januar, modul 3: Personer og miljø. Skap ditt dikterunivers! Lær om hvordan du kan gjøre research, og om hvordan du kan skape spennende og troverdige karakterer. Få tips om hvordan du kan gjøre steder om til miljøer. Få en nyttig sjekkliste for personene dine, og ikke minst: Lær om synsvinkel og fortellerposisjon.

29. januar, modul 4: Handlingsgang og plott. Bygg historien din! Lær hvordan du kan lage en handlingsgang og en stegvis skisse for historien din. Lær hva et plottpunkt er, og om hvordan du kan bruke disse til å endre retning i historien din. Få tips om gode plott, (et skjelett eller en plan for historien din.) Få tips om hvordan du kan skape en uimotståelig åpningsscene!

5. februar, modul 5: Språket! Få gullkantede tips om god språkbruk! Lær om hva som egentlig menes med uttrykket «show, don't tell.» (Jeg forteller deg om min aller viktigste aha-opplevelse!) Få gode råd om hvordan du kan unngå klisjeer, og få nyttige tips om setningskonstruksjon og tegnsetting. Lær hvordan du kan skrive en god dialog!

12. februar, modul 6: Skriv et førsteutkast! Lær hvordan du kan skape overordnet struktur i teksten din. Få tips om hvordan du skaper og strukturerer scener og kapitler, og om hvordan du kan sette scenene og kapitlene inn i din stegvise skisse. Få flere tips om hvordan du kan skape spenning i historien din, slik at leserne dine bare MÅ «se hva som skjer.»

19. februar, modul 7: Slik redigerer du historien din! Lær om verdien av å ha en god pilotleser. Lær om kunsten å ta kritikk, og få gode metoder for hvordan du kan redigere historien din og «kill your darlings.» Få nyttige tips om gode boktitler!

26. februar, modul 8: Få historien din ut i verden! Få uvurderlige tips om hvordan du kan sende manuset ditt til et forlag! Lær om forlagsliv og penger, og om hvilke bøker forlagene drømmer om! Få nyttige tips om selvpublisering!

I tillegg til alt dette får du nyttige og inspirerende bonuser, hjelpeark, maler og sjekklister som hjelper deg i skrivearbeidet ditt! Jeg vil at du skal lykkes med din roman! Følger du kurset steg-for-steg, kommer du i mål!

OG DET ER ENDA MER! FRA JANUAR FÅR DU TILGANG TIL SPENNENDE OG LÆRERIKE WEBINARER OG SPØRRETIMER I REGI AV SKRIVEAKADEMIET. 

Alle tidligere og nåværende kursdeltakere får gratis adgang til webinarer og spørretimer så lenge de har tilgang til kursportalen! Gled dere!

HER ER VINTER-/VÅRPLANEN 2018! 

Søndag 7. januar: Spørretime på Facebook! 
Myk oppstart etter jul! Spør om hva du vil tilknyttet kurset og skrivingen din!

Søndag 28. januar Webinar om å skrive en god dokumentarroman. Hva kjennetegner en god dokumentarroman? Hvordan går du fram når du skal skrive denne typen historier? 
Jeg tar for meg Edvard Hoems prisbelønte bok Mors og fars historie, med mål om å finne ut hva det er som gjør den boka så interessant! 

Søndag 4. februar: Spørretime på Facebook! Spør om hva du vil tilknyttet kurset og skrivingen din!

Søndag 18. februar: Webinar: Skriv en knallgod fagbok! Kristin Granli er blogger og forfatter, og fikk forlagsavtale med Cappelen Damm på grunnlag av en god idé og en superfin blogg! 
På webinet vil Kristin fortelle om hvordan hun utviklet bloggen og boka! Les mer om Kristin HER.

Søndag 4. mars: Spørretime på Facebook! Spør om hva du vil tilknyttet kurset og skrivingen din!

Søndag 18. mars: Webinar: Veien fram til ferdig bok! Tone Birgitte Bergflødt har fått forlagsavtale med forlaget Prego Mobile. Boka hennes, Bær oss ikke ut på bygda, handler om farfarens NS-tilknytning under krigen, og ikke minst: om stigmaet og skammen i ettertid.
I webinaret vil Tone fortelle om prosessen fram til ferdig bok. Den har vært lang, men lærerik!

Onsdag 4. april: Spørretime på Facebook! Spør om hva du vil tilknyttet kurset og skrivingen din!

Søndag 15. aprilWebinar om å skrive barnebøker! Maria Parr har fått internasjonal anerkjennelse for bøkene sine. Man blir rett og slett lykkelig av å lese historiene hennes! I webinaret tar jeg for meg boka Tonje Glimmerdal fra 2009 med håp om å få svar på følgende:

Hva skal til for å kunne skrive en så god barnebok?

Søndag 29. april: Spørretime på Facebook. Spør om hva du vil tilknyttet kurset og skrivingen din! 

Søndag 13. mai: Webinar. Tema: kriminallitteratur! Mer informasjon kommer! Gled dere!

Søndag 29. mai: Spørretime på Facebook. Spør om hva du vil tilknyttet kurset og skrivingen din! 

VI FORTSETTER I JUNI. Detaljert plan kommer! :-)

PS: Send meg en mail hvis du lurer på noe: veslesol@nordicae.com

HVEM ER JEG?

Jeg heter Veslemøy Solberg, og er forfatter, journalist, sanger og kursholder. Jeg har over 20 års erfaring fra norsk kulturbransje, blant annet fra TV og radio, og har gitt ut en lang rekke album, lydbøker og bøker. I tillegg har jeg arbeidet som redaktør i forbindelse med flere bokprosjekter.

Jeg har en master i nordisk litteratur fra Universitetet i Oslo, med spesialisering innen lyrikk og romankunst. Jeg har også jobbet som journalist i Bergensavisen og Drammens Tidende, og har skrevet hundrevis av artikler, sangtekster, dikt og petiter. Og så har jeg undervist i barnelitteratur i det som nå heter Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN.)

Jeg brenner for å formidle gode historier, enten fra scenen, på papiret eller videre – til dere! Og jeg har et overordnet motto: «I will make stories shine!»

Les mer om meg her: www.veslemoysolberg.no

Ved påmelding får du i tillegg to verdifulle bonuser, (verdt hele kursprisen aleine):

1) Minikurset «Gi ut din egen e-bok.» Et komplett lite online-kurs som gir deg kunnskapen som trengs for å kunne skape og publisere en e-bok på nett. Slik kan du enkelt tjene penger på skrivingen din, og nå ut til lesere over hele verden!

2) Online-kurset «Mot til å skrive! Styrk din skrive-selvtillit!» Et online-kurs i tre moduler som gir deg inspirasjon, støtte, mot og praktisk skrivehjelp når du trenger det!

PS: TO ANDRE SPENNENDE MULIGHETER FOR DEG:

1) Siden 1996 har vårt forlag Nordicae gitt ut musikkalbum, lydbøker og bøker. Under etiketten Skriveakademiet vil forlaget nå gi en drømmesjanse til en av våre kursdeltakere! 

Vi vil velge ut en forfatter blant dere som får ferdigstilt og fullfinansiert sitt skriveprosjekt hos oss. Den vi velger ut vil få sin egen redaktør, og en proff designer til å lage bokomslag og gjøre layout på boka. Vi vil stå for språkvask, korrektur og distribusjon.

Du vil få utgitt boka som e-bok, og nå ut til lesere over hele verden via nettbutikker som Tanum, Adlibris, Bokkilden, Norli, Ebok, Ark, Amazon, Biblioteksentralen og Barnes & Noble.   

2) Høsten 2018 skal Skriveakademiet gi ut en ny bok med kursdeltakernes beste tekster. Her skal vi ha med både dikt, utdrag fra romaner, fortellinger, artikler, petiter osv. Det er altså bare kursdeltakere som får sende inn tekster! Invitasjon til konkurransen kommer snart!

 

Sjekk ut

Vennligst dobbeltsjekk e-postadressen din.
Vi sender kvittering og annen viktig informasjon til denne e-posten.

fakturaadresse

Order summary
Skriveakademiet_700-380f3

Lær å skrive en roman! (2018)

NOK 9.900
Totalt beløp NOK 9.900

Betalingsinformasjon

Alle transaksjoner er sikret ved hjelp av 256-bit kryptering.